Menu Luk

**Nyt: weekendkursus i uge 44 + porcelænsworkshop 2/11**

 

Weekenddrejekursus for alle – weekend i uge 44

To dages fordybelse i leret + en efterfølgende glasuraften.

Her er mulighed for at lære grundlæggende teknikker ved drejeskiven at kende. Centrering, optræk og formgivning af simple former. Du er velkommen uanset om du er helt nybegynder eller allerede har erfaring med leret. Kurset er bygget op omkring dit eget arbejde, individuel vejledning og demonstration af keramiske teknikker.  Jeg tilpasser undervisningen til den enkelte, du skal bare komme med alle dine gode ideer, så finder vi sammen ud af, hvordan de skal udføres. Vi har 8 drejeskiver til rådighed på værkstedet, 6 elektriske og to sparkeskiver. Derudover har vi diverse håndværktøj til pladeteknik, modellering, kvætsning, prægning osv.

Der er max 7 deltagere på kurset, så der er god tid og fordybelse til den enkelte. Lørdag og søndag har du tid til at udforme produkter i ler, tirsdag 16/11 glaseres de emner, du har skabt.

Kurset foregår følgende dage:

lørdag 6/11  kl 10-16
Søndag 7/11 kl 10-15
Tirsdag 16/11 kl 18.00-21.00 (glasering)

Pris: 1700 kr + materialeudgifter, som afregnes direkte efter kursus.

OBS: Husk at tjekke, at du også kan komme og glasere dine kreationer d. 16/11!

Efterfølgende brænder jeg tingene og du kan så hente dem efter 1-2 uger.

Workshop: Lav dine egne porcelænslanterner, 2. November

Efteråret er for alvor over os og de lyse timer bliver færre og færre. Det er tid til indendørs hygge, varm kakao og levende lys. Jeg vil gerne invitere dig til at komme og bruge en aften sammen med mig i Rødegaards hyggelige keramikværksted, hvor vi skal lave fine lanterner i det smukke, hvide porcelæn. Porcelæn har den helt særlige egenskab at det bliver transparent når det brændes ved de høje temperaturer i keramikovnen, så lyset kan skinne igennem det. Lanternerne kan laves med pladeteknik eller modelleres op. Vi vil arbejde med at lave mønstre i porcelænet, aftryk, udskæringer m.m., som lyset kan skinne igennem. Jeg demonstrerer forskellige teknikker og du behøver ikke nogen forhåndskendskab til ler eller porcelæn.

Lanternerne brændes og glaseres efterfølgende af mig på værkstedet og kan hentes ca 2-3 uger senere.

Inkluderet i prisen er: Porcelænsler, glasur og brænding, samt te, kaffe og lidt mundgodt.

Tidspunkt:

Tirsdag d. 2/11 kl 18.30-21

Pris: 450 kr

***

Praktiske oplysninger (Fælles for alle kurser)

Betaling:

Kursusgebyret betales på mobilepay eller via bankoverførsel (betalingsoplysninger sendes efter tilmelding). Når betalingen er modtaget, er din plads på holdet sikret. Indtil 14 dage før kursusstart kan pladsen refunderes. Herefter er tilmelding bindende, men pladsen kan evt sælges til en anden, hvis du bliver forhindret (kontakt mig i så tilfælde).

Tilmelding:

Foregår på mail til nannaheydorn@gmail.com
Send dit fulde navn, tlf.nr og mailadresse samt hvilket kursus du ønsker plads på.

Tilmelding foregår efter først til mølle, og det plejer at gå stærkt med tilmeldingerne, så vent ikke for længe, hvis du vil med…

Andet

Der er the og (nes)kaffe ad libitum. Du medbringer selv frokost på weekendkurser. 

Du skal have tøj på, der må blive beskidt – også skoene. Tag evt et forklæde med, hvis du har et. I vintermånederne kan der være køligt i værkstedet, så tag varmt tøj på.

Kurserne foregår i værkstedet på Rødegaard, som ligger i hjertet af Mols, i Vistoft. Der kan evt bookes overnatning på Rødegaard, kontakt mig for mere info. 

Vel mødt og mange gode hilsener fra

Nanna

******************

Tidligere weekendkurser, afholdet sommeren 2021.

Uge 28: Drejekursus for øvede/letøvede (weekend)

Uge 29: Weekendkursus i keramik for alle

Uge 30: Hverdagskursus i keramik for alle (tirsdag og onsdag)

I det følgende finder du informationer om de forskellige kurser, indhold samt praktiske informationer.

Tilmelding foregår via mail til mig og er først til mølle.
Der er et meget begrænset antal pladser, så jeg anbefaler, at du ikke venter for længe med at tilmelde dig, hvis du vil med.

Sommerdrejekursus for letøvede/øvede – weekend (uge 28)

To dages fordybelse i leret + en efterfølgende glasuraften.

Kurset er til dig der allerede har lidt erfaring ved drejeskiven og gerne vil videre fra det helt grundlæggende. Hvis du allerede kan centrere en kløs og har styr på grundlæggende optræk og formgivning, er dette kurset måske for dig? Vi skal nemlig prøve kræfter med nogle af de mere udvidede teknikker ved drejeskiven og f.eks dreje tallerkner/fade, seriedreje ensartede kopper, lågkrukker eller måske endda en thekande? Kurset er bygget op omkring dit eget arbejde, individuel vejledning og demonstration af keramiske teknikker. Jeg forsøger så vidt muligt at tilpasse indholdet på kurset til deltagernes ønsker, så du kan skrive til mig forinden hvis der er noget særligt, du ønsker at lære/fordybe dig i.

Vi har 7 drejeskiver til rådighed (5 elektriske og to sparkeskiver), så du har adgang til egen drejeskive begge dage. Har du din egen, så skriv til mig, så kan vi aftale, at du tager den med.

Lørdag og søndag har I tid til at udforme produkter i ler, mandag 26/7 glaseres de produkter I har skabt.

Kurset foregår følgende dage:
Lørdag 17/7  kl 10-16
Søndag 18/7 kl 10-16
Mandag 26/7 kl 18.00-21.00 (glasering)

Pris: 1500 kr + materialeudgifter, som afregnes direkte efter kursus.

Sommerdrejekursus for alle – weekend. (uge 29)

To dages fordybelse i leret + en efterfølgende glasuraften.

Her er mulighed for at lære de helt grundlæggende teknikker ved drejeskiven at kende. Centrering, optræk og formgivning af simple former. Du er velkommen uanset om du er helt nybegynder eller allerede har lidt erfaring med leret. Kurset er bygget op omkring dit eget arbejde, individuel vejledning og demonstration af keramiske teknikker.  Jeg tilpasser undervisningen til den enkelte, du skal bare komme med alle dine gode ideer, så finder vi sammen ud af, hvordan de skal udføres. Vi har syv drejeskiver til rådighed på værkstedet, 5 elektriske og to sparkeskiver. Derudover har vi alverdens håndværktøj til pladeteknik, modellering, kvætsning, prægning osv.

Der er max 7 deltagere på kurset, så der er god tid og fordybelse til den enkelte. Lørdag og søndag har I tid til at udforme produkter i ler, tirsdag 3/8 glaseres de produkter I har skabt.

Kurset foregår følgende dage:
lørdag 24/7  kl 10-16
Søndag 25/7 kl 10-16
Tirsdag 3/8 kl 18.00-21.00 (glasering)

Pris: 1500 kr + materialeudgifter, som afregnes direkte efter kursus.

Sommerdrejekursus for alle – hverdage (uge 30)

To dages fordybelse i leret + en efterfølgende glasuraften.

Her er mulighed for at lære de helt grundlæggende teknikker ved drejeskiven at kende. Centrering, optræk og formgivning af simple former. Du er velkommen uanset om du er helt nybegynder eller allerede har lidt erfaring med leret. Jeg tilpasser undervisningen til den enkelte, du skal bare komme med alle dine gode ideer, så finder vi sammen ud af, hvordan de skal udføres. Vi har syv drejeskiver til rådighed på værkstedet, 5 elektriske og to sparkeskiver. Derudover har vi alverdens håndværktøj til pladeteknik, modellering, kvætsning, prægning osv.

Der er max 7 deltagere på kurset, så der er god tid og fordybelse til den enkelte. Tirsdag og Onsdag har I tid til at udforme produkter i ler, tirsdag 10/8 glaseres de produkter I har skabt.

Kurset foregår følgende dage:
Tirsdag 27/7  kl 10-16
Onsdag 28/7 kl 10-16
Tirsdag 10/8 kl 18.00-21.00 (glasering)

Pris: 1500 kr + materialeudgifter, som afregnes direkte efter kursus.